Tips for å dekorere badet med stil

Hjem > Bad og bolig bloggen

Badet er et rom vi mener du bør vurdere å dekorere, spesielt fordi det har så mye potensiale. Det er et av rommene i hjemmet hvor du (eller din samboer) tilbringer mest tid enn noe annet rom, og det er derfor det fortjener spesiell oppmerksomhet.

Mens de fleste ser på badet som et sted å gjøre seg klar for dagen, kan det også være et sted å slappe av og koble av om kvelden. Og mens noen ønsker et luksuriøst design, ønsker andre en “vibe” som er mer naturlig. Uansett hvilken smak du har, vil nå dele noen tips for å dekorere badet med stil.

Velg riktig fargepalett for badet

Å velge riktige farger på badet kan være en vanskelig oppgave, spesielt når du prøver å få alt til å henge sammen. Fargene du velger kan enten få badet ditt til å se rent og friskt ut, eller de kan få det til å se datert og skittent ut. Dette er grunnen til at det er så viktig å begynne med fargevalg, før du velger møbler og belysning.

Det er to hoveddeler i denne prosessen: å velge de riktige fargene, og å bruke dem på riktig måte. Du må tenke på hvilke farger som vil fungere godt sammen, men også hvordan du bruker dem slik at de ikke kolliderer. For eksempel kan det være greit å ha røde og grønne farger i samme rom, mens det ikke trenger å være like bra å ha dem nært hverandre.

Dette er egentlig noe du bare må føle deg fram til ved å spørre deg, “Ser dette egentlig bra ut?” Det hjelper også å spørre noen du kjenner som du vet har god smak når det kommer til farger.

Møbler og tilbehør

Det er et par faktorer å vurdere når du velger hvilken baderomsinnredning du skal ha. Du kan begynne med å tenke på hva slags baderomsdesign du ønsker.

Hvis du vil at badet ditt skal se ut som det hører hjemme på et dyrt hotell, kan du kjøpe designerbadekar og andre moderne baderomsmøbler som ser “clean” ut. 

Hvis du vil at badet ditt skal bære preg av å være mer naturlig, velg naturlige materialer som bambus eller stein til kraner og annet tilbehør.

Tips for å velge riktig baderomsbelysning

Belysning er en svært viktig faktor for baderommet, og det finnes mange forskjellige typer armaturer du kan velge mellom. Noen foretrekker taklamper mens andre liker vegglamper eller til og med innfelte taklamper. Hvilken type armatur du velger vil avhenge av hvor mye lys som trengs på badet ditt, samt hvilken stil og design du ønsker å lage.

Hvis du for eksempel har et ganske mørkt bad som du vil skal se moderne ut (med svarte veggfliser og hele pakka), så kan du skape en ganske kul effekt ved å ha minimal belysning. På denne måten kan du fremheve speilet, så klart, men også en hylle eller noe du har på badet – og det uten at hele rommet lyser opp som en sol.

Hvis du heller ønsker et ganske lyst og naturlig bad, så kan du sørge for at det kommer inn mye dagslys, og at du har veldig enkel belysning på badet.

Dette var altså hovedtipsene vi hadde for i dag. Om det er noe mer du lurer på, gjerne send oss en epost.